Заповядайте на работилница “3D сканиране и принтиране в помощ на кукления театър”

Държавен куклен театър – Видин ви кани да участвате в  първата по рода си работилница по 3D сканиране и принтиране на обекти и кукли.  Творческата работилница е предназначена за 20 студенти и професионалисти в сферата на куклено-театралното изкуство.

Място: град Видин

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – пл. „Бдинци“ 1

Заемна за възрастни, ет. 3

Организаторите поемат разходи за изхранване. Настаняването и транспортните разходи са за сметка на участниците.

В рамките на три дни от 23 до 25 август 2021 г. в гр. Видин участниците ще се запознаят с иновативни  техники  за работа с 3D принтер и скенер, ще представим дигитален каталог с дизайни на кукломайстори от цял свят, ще дискутираме бъдещето и дигитализацията в съвременния куклен театър.

Работилницата е част от проект „Иновативен европейски куклен театър, съфинансиран от Програма „Творческа Европа“ на ЕС и Национален Фонд „Култура“.

Проектът се изпълнява от Théâtre de la Massue от Ница – водещ партньор, Франция  и партньорските организации:  Държавен куклен театър – Видин, България, ECCOM  – Европейски център за културна организация и мениджмънт – Рим, Италия и Университет Côte d’Azur, Ница, Франция.

Програма

23 август, понеделник, 11:00ч. – 17:00ч.

11:00 ч. –  Регистрация на участниците 

11:30 ч. – Откриване на работилницата с Павлина Трифонова – директор на ДКТ – Видин

11:40 – Представяне на проекта „Иновативен европейски куклен театър“  от Теодор Воденичаров от екипа на Théâtre de la Massue, Франция

12:00 ч.  – Представяне на Дигитален каталог на куклите от Пламен Кънев 

13:00 ч. – Обяд 

15:00ч. – Представяне на технологията на 3D сканиране и принтиране. Демонстрация.

Обучители: Кристиян Христов  и Иван Йосифов

24 август, вторник, 10:00ч. – 17:00ч.

10:00 ч. – Как се принтира кукла и каква е целта? Как се споделя информацията с кукловоди от цял свят? Обучители: Пламен Кънев и Кристиян Христов

13:00 ч. – Обяд

15:00 ч. – Демонстрация как се качва файл в Дигиталния каталог на куклите от Пламен Кънев

15:30 ч. – Принтиране на обекти и кукли с 3D принтер. Какви са ползите за професионалистите от сферата на кукления театър? Обучители – Иван Йосифов, Кристиян Христов, Пламен Кънев

25 август, сряда, 10:00ч. – 17:00ч.

10:00 ч. – Практически занимания с изработените от предходния ден кукли. Разделяне на участниците на групи; всяка група ще има творческа задача.

Обучители – Иван Йосифов, Кристиян Христов, Пламен Кънев

13:00 ч. – Обяд

15:00 ч. – Презентация на задачите

16:30 ч. – Обобщение и финал на работилницата

Лектори:

Иван Йосифов – 3D Артист

Иван е на 32 години от град Видин, където започва кариерното си развитие още в гимназията. В момента е съсобственик на студиото за мобилни игри „Seven Bulls Games“. Досега Иван има над 150 разработени игри и богат опит в дизайна, маркетинга и публикуването на мобилни игри. Последният им продукт  е играта “Counter Attack” с над 10.000.000 сваляния в целия свят.

Кристиян Христов – Системен администратор

Кристиян работи в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин. По образование е инженер по телекомуникационни системи. Водил е множество обучения по проекти в сферата на информационните технологии. Работи често с деца и води клубове по роботика и 3D моделиране на обекти.

Пламен Кънев – Актьор


Пламен Кънев е на 26 години. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и от 4 години е част от актьорския състав на ДКТ – Видин. Участва в множество други театрални проекти. Пламен е  активен участник в проект „Иновативен европейски куклен театър“ и в създаването на Дигитален каталог на куклите.

Записване за участие:

 Записването за участие е заявление в свободен формат и се подава на място в Административния офис на ДКТ – Видин: град Видин, пл. „Бдинци“, №1, ет.3 или на електронна поща: dkt_vidin@abv.bg

За въпроси и допълнителна информация:

Павлина Трифонова – Директор на ДКТ – Видин; телефон: 0894601602

Белла Антова – Експерт „Връзки с обществеността“  на ДКТ – Видин; тел: 0898552574

Следете Фейсбук страницата за актуална информация!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top