Програма през месец февруари 2023

Държавен куклен театър – Видин кани зрителите през февруари освен на традиционните съботни представления от 11:00 ч., и на премиерата на „Изгубен в гората“.

Програмата започва на 4 февруари с представлението „Житената питка“. Следва премиерата на „Изгубен в гората“ – 10 февруари от 18:00 ч. и веднага на следващия ден от 11:00 ч. Последните две заглавия за месеца са образователното „Еко вълшебници“ на 18.02 и „Баба Хола“ на 25.02.

Автор и режисьор на премиерния спектакъл е Христо Иванов, който е добре познат на видинската публика – като актьор и режисьор. Именно в деня на премиерата се навършват 10 години от постъпването му в трупата на театъра. Иванов не поставя за първи път на сцената на ДКТ – Видин. Негово дело са „Коледна какфония“, „Изгубеният подарък“ и „Кой си ти, приятелю?“.

Екипът, който твори с Христо Иванов по спектакъла „Изгубен в гората“ са Юлия Лачева  – сценография, кукли и плакат,  Боян Христов – музика и актьорите Краси Кирчев, Наделина Камбитова, Александър Томов и Яна Иванова.

От театъра препоръчват предварително запазване на билети, както за премиерата в петък на 10.02 от 18:00 ч., така и за всяко от съботните представления, които са с начален час 11:00 ч. Може да го направите на телефон 0894 601611 или на съобщение във Фейсбук страницата им.

Scroll to top