ГЛУПАВИЯТ ХАНС

ГЛУПАВИЯТ ХАНС

По Братя Грим

Драматизация и режисура: Ирослав Петкова

Сценография: Свила Величкова

Музикално оформление: Васил Громков

Участват: Аделина Илиева, Маргарита Костова

Светът е пълен с хора, които крият плановете си, желанията си, мечтите си от страх да не се провалят, да не им завиди някой или да не ги урочасат. Аз самия често правя така. А ако някой съвсем доброжелателно иска да ми помогне, как да го стори, като не знае какво искам?

Ханс, когото поради неговата искреност и наивност всички наричали ГЛУПАВИЯТ Ханс, споделя мечтите си на малкото сиво човече. То сякаш щраква с пръсти и казва: ”Така да бъде и да остане”- и ето, че Ханс се оженва за принцесата и става цар.
Много ми се иска да съм на неговото място. Искам да ме срещне сивото човече! Искам да се сбъднат мечтите ми! Искам децата в залата да повярват в приказката! Искам да останат чисти, искрени, наивни! Искам, като пораснат света да стане по-приятелски, по-дружелюбен, мирен! Искам да съществува Сивото Човече! Искам…
Отпуснете се и оставете двете актриси – разказвачки да ви потопят в малкото куклено кралство. Пред вас ще оживее приказен свят, ще ви омае вълшебството на приказката. Оставете се на магията поне за следващите 45 минути.
А, кой знае – може пък и вас да срещне Малкото Сиво Човече….

Премиера: 19.01. 2017г.          

Scroll to top