МАЛКИЯТ ТЕАТЪР НА КРАЯ НА СВЕТА

МАЛКИЯТ ТЕАТЪР НА КРАЯ НА СВЕТА

Драматург: Лоран Каийон

Режисьор и сценограф: Езекел Гарсия Ромеу

Композитор: Рене Коеринг

Участват : Езекел Гарсия Ромеу, Ирослав Петков, Христо Иванов,  Mаргарита Костова,Теодора Рашед, Пламен Кънев

„Малкият театър накрая на света – опус II” е копродукция на театър „De la Massuе” – Ница, Франция и Куклен театър Видин и е част от проекта „Иновативен европейски куклен театър” съфинансиран от програма „Творческа Европа”.

Постановката е в няколко части:

  • „Процесията на първите хора”
  • „ Заспалите градове”
  • „Смъртта и булката”
  • „Балетът на старите дами”
  • „Концертът на мъжете с палта”

Изящните кукли и актьорите се смесват със зрителите, тъй като в постановката няма разделение между сцената и залата. Публиката циркулира свободно около импровизирана сцена, на която постепенно оживява емоционален  и въздействащ разказ за човешката съдба.

Поетични образи са заложени в малките уникални кукли, които впечатляват с изразителността си. Всичко прилича на сън, отвеждащ сякаш до земните недра, от които бликат нефт и тревога за случващото се с нашата планета. Зрителят става част от различен свят, пълен с метафори и откривателство. Постановката е разказ за човека и самотата му в изоставените селища, а Смъртта е странна, красива и дори има надежда за отлагане на неизбежната среща с нея, ако осъзнаем, че не сме господари на вселената. Зрителят е поканен в един малък свят, където без думи се изиграва големия живот в неговите различни фази, разклонения и апокалипсиси.

Премиера 14.11.2018г.

Scroll to top